Skip to content
PsykosyntesAkademien

Etiska riktlinjer

Stiftelsen PsykosyntesAkademin grundades 1989 i nära samarbete med The Psychosynthesis Trust i London, en stiftelse grundad av Roberto Assagioli på 1960-talet.

PsykosyntesAkademin är en stiftelse som bedriver affärsverksamhet utan vinstintresse och utan anspråk från externa intressenter. Stiftelsen driver såväl kortare kurser som längre program i psykosyntes.

Stiftelsens utbildning till Diplomerad Psykosyntesterapeut PsA® är internationellt kvalitetssäkrad genom European Federation for Psychosynthesis Psychotherapy, EFPP, och European Association for Psychotherapy, EAP. EAP samlar fler än 120 000 yrkesutövare utbildade i olika psykoterapeutiska inriktningar och definierar en europeisk standard för psykoterapiutbildningar. Det innebär bland annat att Psykosyntes Akademins utbildningar utvecklas i takt med EAP:s riktlinjer.

Psykosyntes Akademin är genom EFPP knutna till EAP, European Association for Psychotherapy. EAP är en intresseorganisation för terapeuter och utbildningsinstitut med olika teoretiska inriktningar från hela Europa.

För att en metod, eller ”modalitet” som det kallas inom EAP, ska kunna godkännas behöver den representeras av en europeisk organisation med institut från minst sex olika länder.

blomster-psa-1080x675 (1)

Har du några funderingar eller frågor?

Hittar du inte svaret du letar efter? Skicka gärna din fråga via mitt kontaktformulär nedan.