top of page

Den strålande tomheten

När du ser in i ögonen på en liten bebis, finns där bara strålande tomhet. Detta tidlösa, oföränderliga och ständigt närvarande varande finns inom dig. Kanske har du förlorat kontakten och behöver hitta tillbaka till den du är. Du är inte ensam. I den tid vi lever i är det är viktigare någonsin att hitta tillbaka till sin sanna natur, bortom allt som förändras och som vi upplever att vi ständigt måste förhålla oss till.


För att inspirera dig delar jag den vackra filmen Samadhi Movie Maya - The Illusion of the Self som väckte min medvetenhet och vilja att vända uppmärksamheten bort från skuggorna, bort från tankarna, mot ljuset. Inte som en flykt, bort från det glömda och gömda, utan som ett sätt att stärka kontakten med det inom mig som ständigt är närvarande.


I filmen Samadhi beskrivs livet som att oupphörligen rulla ett stenklot uppför ett berg, bara för att låta det rulla det ner igen. När jag såg filmen första gången blev jag förvånad över att mitt inre motstånd försvann när jag accepterade livet som det är, och jag landade i att min inre frid inte är betingad av det yttre, vilket frigjorde ny inre energi.


För dig som vill fördjupa dig, läs boken EN NY JORD - ditt inre syfte av Eckhart Tolle. Mitt tips - läs långsamt och inkludera dig själv i övningarna. Ett annat sätt att komma i kontakt med det inre varandet är meditation, som föder en djupgående insikt i varandets natur som både observerar den du är på ytan; det som förändras och ser din sanna natur, som inte förändras.


30 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page