top of page
MYSOULWILL
 
I sprickorna kommer ljuset in

 

Det är i sprickorna som ljuset kommer in. Vi behöver möta det glömda och gömda som visar sig i de roller vi spelar i våra liv och lära oss att vårda och älska vårt inre barn, för att ljuset ska strila in och vi på nytt växer utifrån den vi är i vår innersta kärna.

 

I min personliga blogg Mysoulwill delar jag med mig av mina tankar, erfarenheter och de källor som inspirerar mig på min livsresa. 

Välkommen!

White Flowers
White Flowers

BLOG
MYSOULWILL

Välkommen till min blogg! Här delar jag mina egna erfarenheter och tankar om personlig utveckling, tillsammans med inspirerande källor och citat. Hoppas du hittar något som berör och inspirerar dig.

Nina

"Without your wound where would your power be? The very angels themselves cannot persuade the wretched and blundering children on earth as can one human being broken on the wheels of living. In love’s service only the wounded soldiers can serve."

THORNTON WILDER3 visningar

Att vara i nuet, att vara varse sin omgivning och sig själv, är nödvändigt för att lära sig, för att växa och för att läka. När du är närvarande i ögonblicket så ligger det förflutna bakom dig.


När blir du stressad och hamnar i en smärtsam konflikt eller får starka känslor kanske du har olika sätt att dra dig tillbaka från nuet för att undvika det du upplever. Kanske blir du uppslukad av negativa bilder, känslor och tankar från det förflutna eller fylls av oro inför framtiden på ett sådant sätt att du är så upptagen av dina egna tankar att du inte är närvarande i nuet.


För att hjälpa dig att fokusera din uppmärksamhet på här och nu delar jag med mig av några koncentrationsövningar ur boken - Att hantera trauma relaterad dissociation av Suzette Boon, Kathy Steele & Onno Van Der Hart. Gör gärna en uppskattning av hur användbara övningarna är för dig, och om inte, sluta göra dem eller ändra dem. Du kan också prova att kombinera övningarna, t ex fjärilskramen med andningen.


Synen.

Se dig runt i rummet och hitta något (eller till och med någon) som kan påminna dig om att du är i nuet, t ex ett klädesplagg som du gillar att ha på dig, en speciell färg, form eller textur, en bild på väggen, ett litet föremål eller en bok. Säg högt för dig själv vad föremålet kallas.


Ljud.

Använd ljuden runt omkring dig för att verkligen fokusera på här och nu. Lyssna t ex på vardagsljuden runtomkring dig: kylens surrande, människor som pratar, dörrar som öppnas och stängs, trafikljud, fåglar som sjunger, en fläkt som susar. Du kan påminna dig själv: “Det här är ljud av vardagslivet runt omkring mig. Jag är trygg. Jag är här”.


Smak.

Ha med dig en bit mat som har en god intensiv, t ex halstabletter, mint karameller, tuggummi eller en bit frukt som apelsin eller banan. Om du känner dig instabil, stoppa maten i munnen och fokusera på smaken eller hur det känns i munnen som ett sätt att känna dig mer närvarande nu och här.


Lukt.

Bär någonting litet med dig som luktar gott, t ex din favorit handkräm, parfym, aftershave eller en aromatisk frukt som apelsin. När du känner att du börjar tappa greppet eller inte är så närvarande, kan en trivsam doft vara en stark påminnelse om nuet.


Beröring.

Testa med en eller fler av följande beröringsövningar, vad som känns bra för dig. Rör stolen eller soffan som du sitter på, eller dina kläder. Känn dem med fingrarna och var mycket uppmärksam på texturen och tyngden i tyget. Testa att pressa ner fötterna mot golvet så att du verkligen känner golvet som stödjer dig. Pressa tungan hårt mot gommen. Korsa armarna över bröstkorgen med fingrarna på nyckelbenen och klappa på bröstkorgen, varannan höger och varannan vänster sida. På så sätt kan du minnas att du är i nuet och är trygg. Detta sätt att lugna sig kallas fjärilskram (Artigas & Jarero, 2005)


Andning.

Hur vi andas är avgörande för att hjälpa oss vara närvarande. När människor tappar fotfästet andas de väldigt grunt och snabbt eller håller andan för länge. Ta tid på dig att sakta ner din andning och att göra den regelbunden. Andas in genom näsan medan du långsamt räknar till tre, håll andetaget medan du räknar till tre. Andas sedan ut genom munnen medan du långsamt räknar till tre. Gör detta flera gånger medan du tänker på hur du andas.


93 visningar8 visningar
1/7
Candle and Berries

KONTAKT

Soulwill

Orgnr: 556572-4910

Innehar F-skattebevis

Stockholm, Sweden

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest

© 2022 by Soulwill.

bottom of page